Söderköpings mysigaste Café

Café Korskullen

Frukost fr. 17/6 - 11/8
Cafét är öppet 17 juni - 11 aug
Sittplatser både inne och ute
Om Café Korskullen

Välkomna till Café Korskullen!

Vårt sommaröppna café ligger bredvid den gamla väderkvarnen i underbar gammeldags miljö inne på campingområdet Korskullens Camping, Stugor & Café. Här serveras smaskiga våfflor, kaffebröd, glass, smörgåsar med mera. Under högsäsong erbjuder vi också en härlig frukost.

Historia
Café Korskullen är inrymt i Dr. Lagbergs Lusthus. Huset stod färdigt 1832 och uppfördes av Dr. Johan Olof Lagberg, intendent vid Söderköpings Brunn med kallvattenkurer som specialitet. Han blev vida känd som den svenska kallvattenläkekonstens fader. Från slutet på 1920 talet inrymdes här stadens museúm och periodvis fanns det servering i husets källare. Tidvis har lusthuslokalerna stått outnyttjade. Under ett skede nyttjades lokalerna till konstnärsateljé av träkonstnären Lars Malm. Den 1:a juni 1997 öppnade vi (Jaranya & Johan Stenberg) åter Café i lokalerna i samband med att vi hyrde campingplatsen av Söderköpings kommun. Vi hade hört talas om att här serverats goda våfflor och den traditionen tog vi upp och gjort till lite av vår specialitet.

Café Korskullen öppet 17/6 – 11/8 kl. 8 – 18

Pågrund av sjukdom kommer Café Korskullen i år ha en kortare säsong.

 

Frukost serveras 2024-06-17 – 2024-08-11

Allsång på Korskullen 2024 

Under sommaren bjuder vi upp till Allsång och musik i den härliga miljön bredvid väderkvarnen på Korskullen. Allsången har blivit tradition och brukar vara välbesökt så ta gärna med något att sitta på.

7:e Juli Engdahl & Widerberg.

14:e Juli Linn & Adam.

21:e Juli Allsångsproffsen

 

Korskullen camping cafe
cafe korskullen söderköping
cafe våffla
Frukostbuffé
Korskullen Camping karta